Groep Van Pelt neemt Hermans Bouwmaterialen over

groep van pelt - hermans bouwmaterialenGroep Van Pelt uit Zoersel heeft sectorgenoot Hermans Bouwmaterialen uit Oud-Turnhout overgenomen. “We willen onze reputatie als specialist op de markt verder versterken en uitbouwen”, zegt CEO Bert Sebreghts van Groep Van Pelt.

Hermans Bouwmaterialen wordt geleid door Dirk Hermans en zijn echtgenote. Vader Hermans startte de zaak, die gevestigd is aan de Steenweg op Ravels, op en is er nog altijd in actief.

Groeistappen
“De Groep Van Pelt en Hermans Bouwmaterialen, beide familiebedrijven uit de Antwerpse Kempen, hebben enkele maanden geleden de contouren afgesproken om de werking van Hermans Bouwmaterialen te integreren in de Groep Van Pelt”, zegt Bart Sebregts. “Ondertussen vond de aandelenoverdracht formeel plaats. Hiermee zal niet alleen de service en betrokkenheid van een familiale bouwhandel in de omgeving van Turnhout verder worden gegarandeerd. Groep Van Pelt realiseert hiermee ook zijn eerste groeistappen na de recente interne reorganisatie.”

Groep Van Pelt telt ruim 150 werknemers die jaarlijks een omzet van 55 miljoen euro bij mekaar werken. Het bedrijf is onder meer actief in grondwerken, containers, klassieke bouwmaterialen en afwerkingsproducten en beschikt over een betoncentrale. Hermans Bouwmaterialen stelt 5 mensen te werk en noteert een jaaromzet van ruim 4 miljoen euro. Het bedrijf blijft voorlopig verder werken onder de naam Hermans Bouwmateriaal maar wordt op termijn een Van Pelt-vestiging.