Op 7 maart opent Groep Van Eyck, met hoofdkantoor in Kasterlee, de deuren van restaurant Martinique, dat is ondergebracht in het voetbalstadion van KV Mechelen. Hoewel de foto’s aan de muur en het uitzicht op het groene gras de link met het voetbal verraden, mikt het restaurant in de eerste plaats op een businesspubliek, naar analogie met Link 21 in Herentals.

Catering Van Eyck verzorgt al jaren de catering voor de VIP’s tijdens de thuismatchen van KV Mechelen. Het neemt nu ook de uitbating van het permanente restaurant in handen. “De locatie met zicht op het veld is een fijne extra. Maar daar blijft het bij”, zegt bedrijfsleider Jan Van Eyck. “Je zou het zo kunnen zeggen: Mechelen heeft er een goed restaurant bij dat goed bereikbaar is en gratis parking biedt. En dat restaurant ligt toevallig in een voetbalstadion.”

De naam Martinique verwijst naar een bekend restaurant in het centrum van Mechelen waar KV-bestuur en -spelers kind aan huis waren. Het sloot in 2014 de deuren nadat zaakvoerder Jean-Pierre Jacobs bij een ongeval om het leven kwam.

Streekgerechten
Chef Bart Van Roy stuurt de keuken aan. “Martinique zal culinair staan voor smaakvol, eigentijds, eigenzinnig en authentiek. We willen een reputatie opbouwen als verfijnde keuken met een eigentijdse toets. We gaan daarom resoluut voor een relatief beperkte kaart waar vers de norm is en streekgerechten volop tot hun recht komen.”

“Martinique heeft alle troeven om dé ontmoetingsplaats te zijn voor ondernemers en organisaties”, besluit Jan Van Eyck.