Jan Van de Velde, sous-chef van Resto Martinique in het Mechelse AFAS-voetbalstadion, is 1 van de 5 geselecteerde kandidaten om ons land te vertegenwoordigen op de Bocuse d’Or. Dat is een groot, wereldwijd gastronomisch event dat 2-jaarlijks plaatsvindt. Het restaurant maakt deel uit van Groep Van Eyck uit Kasterlee.

“Het is een hele eer om geselecteerd te zijn tussen andere getalenteerde koks”, zegt Jan Van de Velde, die 2 gerechten bedacht om deel te nemen. “Het wordt ongetwijfeld een technische beproeving, want het niveau is hoog. Maar ik ga de uitdaging graag aan.” Na de Belgische finale in november weet hij of hij al dan niet in 2019 richting Lyon trekt voor Bocuse d’Or.

Appreciatie
Resto Martinique opende in maart jl. de deuren in het stadion en maakt samen met Tribune m deel uit van de Groep van Eyck, die meer dan 40 jaar ervaring heeft in horeca en catering. “We zien deze nominatie vooral als een waardering en appreciatie van ons werk in Resto Martinique. We werken met een jong team, dat in harmonie samenwerkt, met mooie recensies en vele tevreden gasten tot gevolg”, zeggen Jan Van Eyck en Wim Voss, eigenaars van Tribune m.

Resto Martinique heeft een relatief beperkte kaart, met verse seizoensproducten en waar streekgerechten volop tot hun recht komen. Het team in de keuken staat onder leiding van chef-kok Bart Van Roy.