Groep Van De Pol nam nieuw magazijn in gebruik

De transportgroep Van De Pol uit Weelde heeft een nieuw opslagmagazijn van 11.000 vierkante meter in gebruik genomen in Turnhout. Bart Van De Pol ziet het aandeel van de stockage ten aanzien van het eigenlijke transport binnen de groep geleidelijk stijgen tot een verhouding van nu al 33/66%.

De meeste transportbedrijven bieden hun klanten in toenemende mate ook opslagfaciliteiten aan. De Groep Van De Pol beschikte tot nog toe over twee locaties in respectievelijk Weelde en Turnhout. Met de bouw van een derde magazijncomplex in Turnhout heeft het bedrijf zijn logistieke mogelijkheden verder uitgebreid. Het bedrijf beschikt nu over in totaal 22.000 vierkante meter aan opslagruimte.

Het gaat Van De Pol alsnog voor de wind. Maar Bart Van De Pol houdt toch wel even zijn hart vast. “De crisis is overal aanwezig. Dat voelen wij zeker. Onze klanten aarzelen. Ze nemen geen snelle beslissingen meer. Ik vrees dat we in dit opzicht het ergste nog niet achter de rug hebben.”

Samen met de BVBA Van De Pol die de eigenlijke transportactiviteiten groepeert tekent de groep Van De Pol voor een omzet van 4,5 miljoen euro. De BVBA wordt geleid door broer Paul Van De Pol. “In die opsplitsing kunnen we sneller de interne ontwikkelingen binnen onze activiteiten opvolgen”, zegt Bart Van De Pol.

In Weelde en Turnhout worden zo’n 40 mensen tewerk gesteld. De groep werkt vooral voor de verpakkingssector, de pharma en de metaalsector. Van De Pol rijdt vooral met Scania en DAF.