Groep Stessens bouwt 70 huizen per jaar

De crisis op de vastgoedmarkt is duidelijk voelbaar.  Niet zo bij de groep Stessens uit Arendonk. “Ons orderboek is nog altijd flink gevuld”, zegt Luk Stessens.

Met een omzet van pakweg 17 miljoen euro en zo’n 100 personeelsleden behoort de Groep Stessens tot de grote bouwbedrijven uit de Kempen. Het bedrijf is voor 100% in familiehanden.  De onderneming heeft zich specifiek gericht op de residentiële bouwsector. Daar gaat het nog altijd biezonder goed. Stessens zal ook dit jaar 70 werven afwerken.

De strategie van de groep uit Arendonk is erop gericht de klanten een totaalpakket aan te bieden. Binnen de Groep zijn immers ook een elektrozaak, een loodgieterij en een keukenbouwer actief. De klanten worden op die manier op hun wenken bediend.

Toch wordt er met een kritisch oog naar de toekomst gekeken. “Wij zijn er ons van bewust dat we niet eindeloos kunnen doorgaan op dit tempo”, zegt Luk Stessens. “Het gewijzigd klimaat op het vlak van ruimtelijke ordening en de moeilijke bankfinanciering waar onze klanten voorstaan zal onvermijdelijk wegen op onze groei. We moeten ons daar op voorbereiden.”