Groep Matthys drukt cover 1 jaar Citta

2013-05-02 17.00.24Zaterdag zit bij Gazet van Antwerpen een speciale editie van Citta, het stadsmagazine dat dan 1 jaar bestaat. De cover van deze bijzondere editie wordt gedrukt door grafische groep Matthys uit Turnhout. “We zagen elkaar in het kader van advertentiemogelijkheden voor Made in Kempen. Hoofdredacteur Rudy Collier was ondertussen nog op zoek naar inspiratie voor 1 jaar Citta en was meteen verkocht toen hij het werk van Groep Matthys zag”, vertelt Dominique De Pesseroy van uitgeverij Concentra.

Voor de cover van deze speciale editie wordt gebruik gemaakt van de folietechniek met full-color bedrukking. Daarin is Groep Matthys een unieke speler in het Nederlandstalige gebied. Al 5 jaar lang is het de enige drukkerij met zulke machine voor de folietechniek. “We kunnen 8000 drukvellen per uur verwerken. Met 4 covers op één drukvel, betekent dat dus 32 000 covers die per uur worden gedrukt”, legt Bart Lauwaert van Groep Matthys uit. “Het is uiteraard ook een serieuze investering van zo’n 2,5 miljoen euro geweest. Dat was enkel mogelijk omdat het familiebedrijf al meer dan 60 jaar ervaring heeft.”

2013-05-02 17.03.41Bij Groep Matthys werken 30 mensen in een tweeploegenstelsel. Momenteel maakt de folietechniek 25 procent van het werk uit, maar dat zou de komende twee à drie jaar nog sterker toenemen. “Wij hebben ondertussen ook de kennis in huis om de folietechniek toe te passen op verpakkingen. Covers zijn fijn, maar dat zijn vaak éénmalige edities. Verpakkingen daarentegen leveren veel meer en ook repetitief werk op.” Volgens Groep Matthys is specialiseren de toekomst voor drukkerijen. In crisistijd is het budget beperkt, maar iedereen wil toch opvallen om meer te verkopen en adverteerders tevreden te houden. Bart Lauwaert: “En dat kunnen wij leveren.” Het is één van de redenen waarom Citta in zee ging met drukkerij Matthys. “Het belangrijkste is dat zoveel mogelijk mensen zaterdag naar de krantenwinkel gaan en Gazet van Antwerpen met bijhorende Citta in huis halen. Je moet die speciale editie gewoon gezien hebben”, verklaart Dominique De Pesseroy.