maesGroep Maes uit Pulle bestaat 40 jaar en viert dat vanavond met 1.450 genodigden: medewerkers, kennissen en zakenrelaties uit alle hoeken van de wereld. Die zullen getuige zijn van een groot klank- en lichtspel en een vuurwerkspektakel.

40 jaar geleden namen vader Albert Maes en moeder Lieve Winkelmans een bedrijfje in feestverlichting over. Dat jaar kochten ze ook de eerste hoogwerker. Dat aantal werd later uitgebreid en het bedrijf pionierde in de installatie van hoogwerkers op vrachtwagens. Maes startte ook met elektriciteitswerken, onder meer voor straatverlichting, en werkte tot eind vorig jaar voor nutsmaatschappijen.

In 22 landen actief
Vandaag wapperen op de Boudewijnlaan in Pulle 22 vlaggen van de landen waar Groep Maes actief is. Dochter Greet Maes leidt intussen de groep met haar broers Jan en Koen en echtgenoot Geert Van Staeyen. Moeder Lieve Winkelmans organiseert nog de administratie van Maes International, de holding boven de groep. Dochterondernemingen Maes Hoogwerkers en Montaco tellen vandaag een grote vloot aan kranen en hoogwerkers, met als specialiteit de grote machines tot 103m.

Via het dochterbedrijf Ouros is Maes actief in het onderhoud van windmolens. Buiten Europa is de onderneming vooral actief met de gepatenteerde, schokabsorberende kreukelpalen van Safety Product. Dochteronderneming Traffic Signs lost alle randproblemen op zoals rijplaten, schotten, vergunningen, signalisatie, transport van materiaal. Aetos Drones biedt een oplossing om te inspecteren, filmen en fotograferen vanuit de hoogte.

Maes Industriële Verlichting is op haar beurt een vaste partner voor vele uitbaters van verlichting, dit zowel in de industrie, petrochemie, openbare verlichting, enz. Trans Elektro is gespecialiseerd in manipulaties, transporten, plaatsing en hijswerken, verschroting en stockage van transformatoren. Naast de verhuur van machines verzorgt Groep Maes via Maes Logistics als exclusief invoerder van diverse merken tevens de aankoop van een nieuw of tweedehands toestel. Garage De Cnodder ten slotte biedt de service van onderhoud, herstelling en revisie van alle bouwmachines van eender welk merk.

Vandaag werken 170 mensen voor Groep Maes op 5 sites.