Groep Maes uit Pulle heeft 2 hoogwerkers afgeleverd aan Esas uit Wilrijk, dat daarmee werken aan verlichtingspalen zal uitvoeren. Bijzonder aan de voertuigen is dat de lift 13m hoog gaat zonder dat er steunpoten moeten worden uitgeschoven, wat de snelheid van uitvoering serieus bevordert.

Esas is een belangrijke klant voor Groep Maes. Naast de 2 koopvoertuigen huurt het bedrijf er nog eens 3 en straks komen er nog 2 bij in de verhuur. Het gaat telkens om een bestelwagen met een Klubb-hoogwerker. Sinds 2 jaar is Groep Maes een exclusieve verdeler van de Franse fabrikant.

“De deal met Esas is heel snel gegaan ven vlot verlopen”, zegt Dominique Verdyck van Groep Maes. “Het eerste gesprek vond eind augustus plaats. Nadien zijn we samen naar de fabriek van Klubb in Parijs geweest en is de bestelling geplaatst.”

Ervaringen delen
De toestellen zijn licht en compact zodat ze kortbij de werkplek kunnen komen zonder schade aan de ondergrond te veroorzaken. Daarnaast neemt de snelheid van uitvoering toe in vergelijking met ladders en is het veiliger werken. De technici kunnen nu op een eenvoudige manier de werken op hoogte uitvoeren zonder risico’s te moeten nemen.

“Doordat wij in het verleden ook werken uitvoerden voor nutsmaatschappijen, konden we onze ervaringen delen en verstonden we meteen wat de oplossing zou zijn voor hun probleem”, legt Jan Maes van Groep Maes uit. “Na een test werd het dan ook direct duidelijk dat een compacte en lichte machine van Klubb zonder steunvoeten op 3,5 ton bestelwagen de beste oplossing is voor deze werken.”