Groep Lodewijckx verwerkt liefst 1 miljard eieren

Wat ooit 40 jaar geleden begon als een bescheiden pluimveehouderij is uitgegroeid tot een indrukwekkend bedrijf met nu al 130 werknemers. De Groep Lodewijckx uit Veerle-Laakdal is een toonaangevende producent van eipoeder en allerlei eiproducten. Er worden elk jaar liefst 1 miljard eieren verwerkt.

Eieren vormen ook vandaag nog altijd een vitaal bestanddeel van onze voeding. Zeker in Europa. De Groep Lodewijckx heeft in de verwerking van eieren een stabiele groeimarkt gezien. In die mate dat de onderneming eieren in al hun vormen omzet tot voedingsbestanddelen. Het gaat dan zowel om verse eieren, vloeibare eieren, gekookte of gepelde eieren. Die worden na het verwerkingsproces doorverkocht aan voedingsbedrijven,  banketbakkers, slagers, grootkeukens, vleeswarenbedrijven of deegwarenproducenten.

Leen, Louis, Bert en Guy Lodewijckx vormen de tweede generatie in de onderneming. Ze zetten het beleid van hun vader-stichter doelgericht verder. De fabriek in Veerle is ondertussen uitgebreid met een eigen vestiging in Dentergem (Euro-Ei) en in Bastenaken (Pulviver).

“We groeien onverminderd door”, zegt Bert Lodewijckx. “Met Ovyta hebben we in de afgelopen weken ei op de markt gezet dat een verbeterde voedingswaarde heeft. Door de toevoeging van bv. zonnebloempitten en algen krijgen de dooiers van onze eieren een gezonde hoeveelheid vetzuren.”

“We spelen doelgericht in op de trend naar gezonde voeding”, zegt Nicolas Duyck nog. “We hebben tevens voor creatieve verpakkingen gezorgd die Ovyta een sterke marktpositie moet garanderen.”