groep lauwers dexAan de Parklaan in Turnhout opent vandaag een nieuw filiaal van het West-Vlaamse multimerken autobedrijf DEX. De uitbating gebeurt door Groep Lauwers uit Arendonk. Lauwers is al jarenlang een officiële dealer van SsangYong, dat vanuit Arendonk wordt verkocht. “Voor het partnership met DEX is meer zichtbaarheid bij het grote publiek noodzakelijk en daarom trekken we naar Turnhout”, zegt de Turnhoutse filiaalverantwoordelijke Perry de Beer.

DEX Easy Car Shopping had tot dusver vestigingen in Ieper, Roeselare, Brugge en Sint-Niklaas. “Ze waren op zoek naar een locatie in de Kempen om te kunnen groeien”, legt de Beer uit. “Zo zijn ze bij ons terechtgekomen.” Het nieuwe DEX-filiaal is ondergebracht in de vroegere Barto-garage aan de Parklaan. Er staat een 60-tal voertuigen te wachten op een koper, waarvan een kwart nieuwe. DEX biedt nieuwe stockwagens en tweedehandse auto’s aan aan scherpe prijzen. Over alle vestigingen heen zijn er 500 wagens leverbaar. “Momenteel hebben we de nieuwe BMW1 en Hyundai in de showroom”, zegt Perry de Beer. “De nieuwe modellen komen vaak van overstocks die we opkopen. De Hyundai’s bijvoorbeeld komen uit Turkije, hoewel ze in dezelfde fabriek in Zuid-Korea zijn geproduceerd.”

DEX Turnhout heeft de ambitie om jaarlijks 400 tot 500 wagens te verkopen. In Turnhout is er enkel een showroom. Voor de service kunnen de klanten terecht bij Lauwers in Arendonk.