Groep Heylen ziet overnamegesprekken rond Mechelse Huyghebaert stopgezet

wim heylenDe aangekondigde overname van de NV Huyghebaert in Mechelen-Zuid door de Kempense groep Heylen komt er niet. De onderhandelingen zijn vastgelopen. Volgens de Herentalse investeringsgroep maken ultieme ingrepen van de familie, die aandeelhouder is, een deal onmogelijk. De ondertekening van de overeenkomst was reeds geregeld. Daarna volgde de technische afhandeling van het dossier, maar daar is het spaak gelopen. “Op dat laatste moment hebben de aandeelhouders gemeld dat een deel van de overeenkomst niet kon worden nageleefd”, laat Wim Heylen via een persbericht weten.

De CEO van de NV Huyghebaert, waarmee Heylen constructief onderhandelde, werd onlangs vervangen door een crisismanager. “We begrijpen beide onverwachte wendingen totaal niet.” Heylen zegt nochtans over voldoende ervaring te beschikken om zelfstandige handelaars onder één vlag te verenigen, zonder dat ze hun eigenheid verliezen. “Die know-how en dynamiek heeft Huyghebaert broodnodig. We begrijpen echt niet waarom die injectie van middelen en deskundigheid nu onmogelijk is gemaakt.” Huyghebaert is een familiaal distributiebedrijf dat levert aan 400 zelfstandige supermarkten zoals Prima en Uw Buurtwinkel.

Over de toekomst van het dossier doen ze bij Heylen verder geen uitspraken. “We zijn vooral teleurgesteld. Wij waren zeer enthousiast over het project dat voorlag, een project waar we ongeveer een jaar aan werkten. Wij waren ervan overtuigd dat de NV Huyghebaert met ons weer een grote toekomst had”, besluit Wim Heylen teleurgesteld.