De Herentalse Groep Heylen bouwt aan het bekende klaverblad in Zwijnaarde, bij Gent, een groot logistiek complex voor warehousing. Ze haalde samen met Groep Verhelst het project binnen, na een oproep van Waterwegen en Zeekanaal. Het draagt de naam Tech Lane Ghent Logistics.

De site is strategisch gelegen aan het kruispunt van de E40 en de E17, met een directe toegang tot de stad Gent. De ontsluitingsmogelijkheden zijn groot met naast de snelwegen ook een aansluiting op de R4, de Ring rond Gent, en via de kademuur ook toegang tot de Schelde. Het bedrijventerrein heeft een oppervlakte van 20 hectare en is volledig omsloten door water.

“Het gebied is dan ook gereserveerd voor de ontwikkeling van watergebonden hoogwaardige logistieke activiteiten en voor kennisbedrijvigheid”, weet business development director David Batens van Groep Heylen. “De eigenaar van de terreinen lanceerde in 2015 een projectoproep voor kandidaten die zich er met een langlopende concessie willen vestigen.”

Ambitie in België
Groep Heylen toonde meteen interesse. “Wij hebben de ambitie om ook in België verder te groeien”, zegt eigenaar Wim Heylen. “Groep Heylen investeerde recent in verschillende projecten in Nederland. Maar als er strategische, multimodaal ontsloten locaties in België beschikbaar komen, wekken die zeker onze interesse. In dit geval waren er heel specifieke en duidelijke eisen rond schaalgrootte, watergebonden ontwikkeling, innovatief karakter, architectuur en duurzaamheid. Stuk voor stuk voorwaarden die matchen met ons bedrijfs-DNA. We hebben ons op volle kracht geëngageerd en zijn dan ook erg blij dit in de nabije toekomst te mogen realiseren.”