De Herentalse Groep Heylen breidt zijn territorium verder uit. In de haven van Gent zullen de Kempenaars een terrein ontwikkelen om er logistieke activiteiten op te zetten. Het wordt voor Groep Heylen de eerste activiteiten in de Gentse haven.

De site van 25 hectare situeert zich op het nieuwe bedrijventerrein Rieme-Noord langs de R4-West, de ring rond de haven. Heylen is het eerste bedrijf dat hier aan het werk gaat. Het heeft de intentie om een groot logistiek complex te realiseren, namelijk de inplanting van aaneengesloten magazijnen binnen een grootschalig project van 150.000 m2, wat de mogelijkheid biedt om stelselmatig uit te breiden.

Er werd alvast een bouwaanvraag ingediend. De bouwwerkzaamheden gaan van start zodra de vergunning binnen zijn en commerciële afspraken zijn gemaakt. “Er lopen momenteel diverse gesprekken met geïnteresseerde partijen”, zegt business development director David Batens van Groep Heylen. De investering bedraagt 90 miljoen euro en op termijn worden er meer dan 400 jobs verwacht.

Gunstige ligging
“We zien potentieel in de verdere ontwikkeling van onze activiteiten in de Gentse haven omwille van de gunstige ligging van Gent”, aldus nog David Batens. De terreinen zijn rechtstreeks ontsloten via de aanpalende R4-West, die aansluit op de kruising van de E17/E40 en de E34. Het Havenbedrijf Gent zegt de nieuwe activiteiten van Groep Heylen graag te verwelkomen omdat de investering aansluit bij de verdere ontwikkeling van de haven op het vlak van distributie en logistiek.