Groep Heylen uit Herentals zal in het Nederlandse Almelo een terrein van ongeveer 30 hectare ontwikkelen op XL Business Park Twente. Het gaat om een logistiek gebouw van in totaal 180.000 vierkante meter met een verwachte werkgelegenheid voor zo’n duizend mensen.

Ralph Caspanni, managing director van Groep Heylen Nederland: “Bij onze keuze voor dit park heeft een rol gespeeld dat we deze regio zien als de volgende logistieke hotspot van Nederland. Dat heeft onder meer te maken met de strategische ligging en perfecte ontsluiting via de weg en water door de aanwezigheid van de Combi Terminal Twente (CTT), de beschikbaarheid van ruime kavels en de aanwezigheid van personeel. Dat is absoluut een vereiste om de online- en offline logistieke processen van onze klanten voor elkaar te krijgen.”

Veel interesse
XL Business Park Twente laat bij monde van projectdirecteur Jan Geerdink weten blij te zijn met de komst van de Kempenaars. “Sinds bekend werd dat Groep Heylen naar het business park wilde komen, hebben ons al veel partijen benaderd met interesse. In die zin vormt het nu ondertekende contract een boost voor de verdere ontwikkeling van het park. Onder meer op het gebied van de werkgelegenheidsontwikkeling en op de aantrekkingskracht van dit gebied.”

Groep Heylen past in de ontwikkeling van nieuwe locaties haar campusgedachte toe. Dat betekent een gefaseerde ontwikkeling op een locatie, gebaseerd op schaalbaarheid en flexibiliteit. Na de komst van de eerste huurder worden meteen extra units gebouwd om daarmee direct ruimte beschikbaar te hebben voor de vraag van volgende belangstellende huurders. Hierdoor is steeds een snelle vestiging mogelijk.