Groep Heylen koopt gronden van vroegere Henrad

henradGroep Heylen uit Herentals heeft de gronden gekocht van de leegstaande radiatorenfabriek Henrad in Herentals. Samen met aanpalende gronden die al in het bezit zijn, gaat het om 9 hectare. De bedoeling is om de gebouwen zo snel mogelijk af te breken en te ontwikkelen voor nieuwe projecten. Het nieuws staat vandaag in Gazet Van Antwerpen en wordt bevestigd door voorzitter Wim Heylen van Groep Heylen.

Voor de 2de keer in een week tijd treedt Groep Heylen in de schijnwerpers met een bijzondere aankoop. Dinsdag maakte de Herentalse onderneming bekend de nieuwe eigenaar te zijn van de Koninklijke Nederlandse Munt en nu voegt het ook de Henrad-site toe aan de portefeuille.

Veel voordelen
Wat de nieuwe bestemming van de gronden wordt, staat nog niet vast. “Alle mogelijkheden liggen open”, zegt Wim Heylen. “We gaan overleggen met het stadsbestuur, want zij zullen hierover een visie hebben. Uiteraard hebben we zelf ook ideeën. Verder is iedereen met een concreet plan die een partnership wil sluiten, welkom.”

Volgens Wim Heylen biedt het terrein een groot aantal voordelen zoals de ligging vlakbij de E313-snelweg en tussen de containerterminals van Grobbendonk en Meerhout. Verder is er een bushalte voor de deur met verbinding naar het station van Herentals.

De aankoopprijs wordt niet meegedeeld. De gebouwen staan sinds de lente van dit jaar leeg nadat eigenaar Ideal Stelrad Group in 2014 besliste om de vestiging te sluiten om overcapaciteit tegen te gaan. Henrad is nog wel in Herentals aanwezig met afdelingen zoals R&D, marketing en verkoop. Dat kantoor bevindt zich in Link 21, ook eigendom van Groep Heylen.