Groep Heylen investeert 50 miljoen in logistieke campus in Nederland

Agora-21---vogelvlucht---Bedrijventerrein-Borchwerf-IIGroep Heylen, met thuisbasis in Herentals, heeft de vergunning binnen om in het Nederlandse Halderberge, in de buurt van Roosendaal, een logistieke campus van 70.000 m2 te bouwen. De totale investeringskost bedraagt 50 miljoen euro. Het logistieke complex krijgt de naam Agora 21.

De plaatselijke wethouders (schepenen) Jan Akkermans en Peter Bons overhandigden officieel de omgevingsvergunning aan Groep Heylen voor de investering op Bedrijventerrein Borchwerf II. Wethouder Akkermans: “Dit is een belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling van dit bedrijventerrein. Met de verstrekking van deze omgevingsvergunning faciliteren we nieuwe mogelijkheden voor logistieke dienstverlening binnen mondiale distributienetwerken. Tussen de Mainports Antwerpen en Rotterdam is Borchwerf II goed gepositioneerd voor een logistieke campus.”

Dynamische markt
Met de ontwikkelingen op Bedrijventerrein Borchwerf II anticipeert Groep Heylen op de klantenbehoefte aan flexibele bedrijfsruimte en speelt de Belgische investeerder in op de dynamiek in de markt. Wim Heylen: “Wij investeren graag op deze locatie in Nederland. Het nieuwe logistieke gebouw ligt zeer centraal direct aan de afslag 21 van de snelweg A17. Je zit hier midden tussen grote logistieke bedrijven die vanaf Borchwerf II distribueren tot ver in Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA). Daarnaast stimuleren de ligging tussen Antwerpen en Rotterdam, de goede bereikbaarheid over de weg en de hoogwaardige uitstraling van Borchwerf II hier het ondernemersklimaat.”