Groep Heylen doet belangrijke aankoop in Venlo

PVH-Groep Heylen-Warehouse-distributie-magazijn-opslag-kledingGroep Heylen uit Herentals heeft met AH Warehouses, een joint venture met AG Real Estate, een logistiek gebouw van 30.000 m2 in Venlo gekocht. Dat is gesitueerd op de VE Commerce Campus, ontwikkeld door Groep Heylen op Trade Port Noord. Volgend jaar koopt AH Warehouses nog eens 30.000 m2 op het ogenblik dat PVH de gebouwen in gebruik neemt. De investering bedraagt 25 miljoen euro.

PVH vestigt er zijn Europees Distributie Centrum en is één van de grootste kledingbedrijven ter wereld, met meer dan 30.000 werknemers wereldwijd. Vanuit de locatie in Venlo worden dagelijks de producten van Tommy Hilfiger gedistribueerd naar alle verkooppunten en eigen winkels in Europa, het Midden-Oosten en Afrika.

50-50
In december 2015 besloten AG Real Estate en Groep Heylen hun krachten in de 50-50 joint venture AH Warehouses, die investeert in logistiek vastgoed in België en Nederland, te bundelen. Het bestaande logistieke vastgoed van Groep Heylen vormt de basis voor de portefeuille van de vennootschap AG Heylen Warehouses. De twee partners werken samen aan de groei van deze joint venture waarbij voornamelijk gerekend wordt op de markt- en productkennis van Groep Heylen. Voor AG Real Estate kadert deze joint venture in de strategie naar een diversificatie van haar portefeuille.