Groep Gheys rijdt vooral voor petrochemische sector

gheysHet hadden de vier Heemskinderen kunnen zijn: Dirk, Carl, Luc en Bert Gheys leiden de Groep Gheys, een van de grote transportbedrijven uit de Kempen. De Groep Gheys (Mol) is vooral gespecialiseerd in het vervoer en de opslag van kunststofgranulaten.

“We hebben het in de afgelopen jaren vrij behoorlijk gedaan”, zegt gedelegeerd bestuurder Dirk Gheys. “In 2009 incasseerden we een zware terugval maar we zijn sindsdien toch wel sterk teruggekomen. Dit neemt niet weg dat ik toch wel even mijn hart vasthoud voor 2013. Ik denk dat het weer een moeilijk jaar zal worden.”

De Groep Gheys is als onderneming gegroeid uit de eerste vervoersactiviteiten van grootvader Gheys. Vader Gheys heeft de firma verder opgebouwd en de vier zonen zijn in de jaren tachtig mee in het bedrijf gekomen. De Groep Gheys doet zowel in internationaal transport als in logistiek en opslag (warehousing en silostockage). De onderneming tekent voor een omzet van pakweg 50 miljoen euro en rijdt met 180 trucks (MAN, DAF, Iveco en Volvo).

Hoe de broers Gheys de crisis aanpakken? Die is  sterk merkbaar? “Dat voelen wij effectief in de prijzen”, zegt Dirk Gheys. “De prijzen staan zwaar onder druk. Zeker ook door de concurrentie van Oost-Europese transporteurs. Het internationaal transport is vandaag een hele uitdaging, maar we slaan er ons wel doorheen.”

Op welke manier dan wel? “Door onze dienstverlening naar de klanten onafgebroken te optimaliseren. Er is soms al eens wat uitval in onze orders maar we proberen dat te compenseren door elders nieuwe klanten te maken. Het is niet altijd makkelijk, maar toch. We zijn in die mate gespecialiseerd dat de grote petrochemiebedrijven ons vandaag kennen. Ze weten best wat we hen te bieden hebben.”

De Groep Gheys is overigens permanent op zoek naar bulkchauffeurs en weekeindchauffeurs.