Groep Gheys investeert in efficiëntie voor haar klanten

gheysGroep Gheys lanceert geregeld initiatieven om het niveau van efficiëntie bij haar klanten te verhogen. Zo heeft het een 10-tal van haar bulken uitgerust met een koelagregaat.  Deze bulken met koelagregaat worden gebruikt om in normale weersomstandigheden temperatuurgevoelige producten zoals elastomers te vervoeren en te lossen.  Deze producten kunnen met een temperatuur van 30° max. 40° gelost worden, zodat de optimale conditie van het granulaat kan gegarandeerd worden. Het bedrijf investeerde eveneens in een nieuwe vloot 45FT containers. In combinatie met light weight container chassis zorgen zij voor een veiligere en betere manier om verpakte goederen te transporteren.  De 45FT containers hebben een hogere payload: 20 palletten van telkens 1375 kg kunnen in één container vervoerd worden.

Gheys is als familiebedrijf sinds 1896 actief in de transportwereld en biedt logistieke diensten in de breedste betekenis van het woord. Het bedrijf is vooral gespecialiseerd in het aanbieden van een reeks op maat gemaakte diensten aan de petrochemische sector. Het internationaal transport is efficiënt georganiseerd met meer dan 165 eigen voertuigen. Transport Gheys groeide uit tot een internationaal transportbedrijf, waarbij het wagenpark voorzien is op het uitvoeren van silotransport, gespecialiseerd en algemeen transport, containertransport en forwarding. In Mol beschikt het bedrijf over een kanaalterminal aan een zijkanaal van het Albertkanaal, aangevuld met opslagmogelijkheden voor containers, verpakte goederen (plastics, staal, huishoudproducten), stukgoederen en bulkgoederen.Door de unieke combinatie van terminal en opslagruimte op eenzelfde locatie kan Transport Gheys ook wegtransport tussen schip en opslagplaats helpen vermijden.

De logistieke divisie van Groep Gheys kan voor de klanten van het bedrijf een deel van het logistieke proces uit handen nemen: warehousing, silostockage, contracting en maatwerk waaronder heel wat logistieke faciliteiten. Deze activiteiten kunnen zowel zowel extern op het terrein van de klant, als intern in de eigen vestigingen van Groep Gheys gebeuren.