Groep Eismann neemt Dinnerworld over

eismannDe thuisleverancier van diepvriesproducten, Dinnerworld uit Weelde wordt overgenomen door de Duitse groep Eismann.  De Duitsers nemen de 25 verkopers en de 20.000 klanten van Dinnerworld mee over.

Eismann laat de productie van ijs evenwel aan de familiale aandeelhouders van Dinnerworld. Het bedrijf uit Weelde betekent met de Duitsers anderzijds wél een overeenkomst waarbij het ijs van Dinnerworld via de distributiekanalen van Eismann internationaal verdeeld zal worden. “De transactie is dus voor beide ondernemingen een goede zaak”, vindt financieel directeur Raf Vansweefelt van Eismann. “Eismann krijgt de mogelijkheid om zijn marktposities in België verder u!t te breiden terwijl Dinnerworld een internationaal distributienet toegewezen krijgt voor zijn ijs.”

Eismann is als thuisleverancier van diepvriesproducten opgestart in 1964 in het Duitse Mettmann, bij Düsseldorf. De groep vestigde zich in 1983 ook in België en bouwde een eigen netwerk op vanuit Geel. Door de overname van Dinnerworld kan Eismann zijn omzet in België met zo’n 3,5 miljoen euro vergroten.

Hoeveel de Duitsers betalen voor de overname voor Dinnerworld is niet vrijgegeven.