Groep Devis moet voor 1 juli Ottenstadion afwerken

De zenuwen staan gespannen bij de Groep Devis uit Geel. De Buffalo’s willen op 1 juli aantreden in hun nieuwe Ottenstadion (Arteveldestation). Daartoe moeten ook de cooling, de airco, de ventilatie en zelfs de veldverwarming afgewerkt zijn.

De Groep Devis is gespecialiseerd in luchtbehandelingssystemen en constructies. Het bedrijf heeft onderhand een hele reputatie opgebouwd en haalde de laatste jaren nogal wat spraakmakende contracten binnen. Zo het nieuwe Antwerpse Justitiepaleis bv. En het nog te bouwen Antwerpse Havenhuis. Het nieuwe Ottenstadion is voorlopig het mooiste uithangbord. Zeker voor een fervente supporter van de Buffalo’s als gedelegeerd bestuurder Eric Everaert.

“Het loopt best lekker”, zegt hij. “Ons orderboek zit aardig vol. Met ons Gents contract zetten we zeker voor vele maanden 50 man aan het werk. We hebben overigens geen tijd te verliezen. Het nieuwe station moet operationeel zijn voor het volgende voetbalseizoen.”

Met een omzetcijfer van nu al 60 miljoen euro en 300 personeelsleden is de Groep Devis op kruissnelheid gekomen. De groep overkoepelt ondertussen vier firma’s die als Devis (Geel), Thermofax (Lokeren), Deservis (Geel) en Devinox (Geel) elk een deel van de opdrachten naar zich toehalen. Het geheel wordt overkoepeld door de holding Elecbel.

De Groep Devis is in handen van de Israëlische holding Electra? “Klopt”, zegt Eric Everaert. “Dat heeft te maken met de contracten die ik destijds nog had met de Antwerpse diamantsector. “De Israëli’s gaan de groep in de toekomst overigens voor 100% overnemen.”