Groenten- en fruithandel trekt weg uit centrum van Mol

fresh foodOver precies een week neemt groenten- en fruithandel Vanlommel zijn intrek in een nieuw pand aan de Molseweg in Geel. Daarmee verdwijnt de bekende klein- en groothandel na meer dan twintig jaar uit het centrum van Mol. “In Mol zaten we aan onze limiet aan opslag”, zegt zaakvoerder Tim Slaedts, die de zaak uitbaat met zijn vrouw Nele Cornelis. “In ons nieuwe pand vervijfvoudigen we onze koelcapaciteit.”

Naast de particuliere verkoop bouwde FreshFood Vanlommel een groothandel uit die klanten in een straal van 30 tot 40 km rond Mol belevert. Klanten zijn restaurants, brasseries, broodjeszaken, zorginstellingen, bedrijven, enz. Voor de horeca bestaat een online bestelsysteem.

“Met onze eigen vrachtwagen rijden we zelf naar de veilingen”, zegt Slaedts. “Ook kopen we rechtstreeks aan bij producenten zoals aardbeientelers en slaboeren om de weg tussen de teler en de eindverbruiker zo kort mogelijk te houden en dus vers te kunnen leveren aan onze klanten.”

Exclusieve producten
Precies door het plaatsgebrek in het centrum draaiden de groothandelsactiviteiten de voorbije jaren op een lager pitje. Tim Slaedts: “We deden nauwelijks prospectie omdat we te weinig stockage hadden. Nu pakken we dat weer op. We gaan ook meer werken rond exclusiviteit. Momenteel hebben we de alleenverkoop van de voorgegaarde aardappelen van Poldergoud in de Kempen. We willen meer van die exclusiviteiten.”

Bij FreshFood Vanlommel werken acht mensen, waarvan een aantal in de winkel. Op de nieuwe locatie biedt die het voordeel dat er veel passage is en dat klanten makkelijk voor de deur kunnen parkeren. Dat was in het centrum van Mol wel even anders.