Novatio en Orakel geven tips voor succesvolle groei

TH_Geel_longMeer dan 40 aanwezigen namen deel aan de bijeenkomst over het thema groei en internationalisatie, dat gisteren door Innotek werd georganiseerd. In het Technologiehuis in Geel werd het publiek getrakteerd op talrijke praktische adviezen en tips om een succesvolle groei van een onderneming te realiseren.

“Groeien is de essentie van een bedrijf, maar men moet er ook voor zorgen dat men niet kapot groeit.” Daarom is “investeren in de toplijn met oog voor kwaliteit” volgens Jan De Schepper van Novatio uit Olen essentieel om groei te bestendigen. “Bovendien weten echte leiders zich in tijden van crisis te onderscheiden, omdat zij juist durven blijven navigeren en groeien terwijl vele anderen een afwachtende houding aannemen.”

Sanne van Steenbergen van Orakel uit Retie gaf het publiek 15 tips mee om een bedrijf succesvol internationaal uit te bouwen. “Het is belangrijk om een goede ERP software aan te schaffen, zodat het internationale geheel overzichtelijk blijft.”  Ook verwees ze naar een aantal instanties zoals Flanders Investment and Trade en de Belgische ambassades waarop bedrijven beroep kunnen doen bij hun internationalisering. Ten slotte adviseerde ze om je producten aan te passen aan de specifieke noden van de markt en om je vaste kosten te beperken bij de opstart van een nieuwe business.

Tijdens de bijeenkomst werd ook verwezen naar twee initiatieven die bedrijven ondersteunen bij hun groei en internationalisatie, namelijk de ‘softlanding club’ van EBN en de Gazellesprong. Meer informatie over deze projecten vindt u via www.ebn.eu/softlanding en www.gazellesprong.be.