De specialist in metaalbewerking en machineonderhoud Rowil verhuist van de Schietstandlaan naar de Industriedijk in Turnhout. De bedoeling is om in oktober dit jaar de nieuwbouw in gebruik te nemen. De investering bedraagt ruim 3 miljoen euro.

Rowil wordt geleid door de broers Bert en Chris Willems, die het bedrijf in 2001 van hun vader Roger overnamen. Deze laatste richtte het in 1978 op. De nieuwbouw komt dus precies op de 40ste verjaardag.

Dubbel zo groot
“Een nieuw gebouw was een logische stap voor ons door de sterke uitbreiding van de klantenportefeuille alsook in het personeelsbestand”, zegt Chris Willems. “We willen met deze verhuizing ruimte creëren om te kunnen groeien. In dat opzicht is een perceel van 8.000m² aangekocht.”

De nieuwbouw komt op 500m van de huidige vestiging en zal met 3.200 m² dubbel zo groot zijn. Bij het bedrijf werken 35 mensen.

Het familiebedrijf legt zich toe op CNC draai- en freeswerken, lasersnijden, samenstellen van kleine tot middelgrote lasconstructies en machinebouw. Andere activiteiten zijn herstellingen, revisies en onderhoudswerkzaamheden van het machinepark van de klant. Om te verhinderen dat een klant zijn machines tijdens de week moet stilleggen voor een onderhoudsbeurt, voert Rowil speciaal weekendonderhoud uit.