Graspop dwingt tijdelijke heropening Turnhoutsebaan Dessel

turnhotusebaan desselDe Turnhoutsebaan in Dessel, die deel uitmaakt van de drukke verbinding Turnhout-Mol, gaat donderdagmiddag voor een paar dagen open. Maandagmiddag wordt de weg weer afgesloten om dan ten laatste 1 juli definitief open te gaan. Pas dan zal alle leed voor de handelaars zijn geleden.

De tijdelijke heropening heeft te maken met het muziekfestival Graspop. Normaal zouden de laatste asfalteringswerken deze week gebeuren, maar door de overvloedige regenval moesten die werkzaamheden worden uitgesteld. En dat betekende dat alle verkeer tussen Retie en Dessel, samen met dat naar Graspop, via de Geelsebaan in Retie moest rijden.

Toplaag en bermen
In overleg met alle partijen is nu beslist om de Turnhoutsebaan vanaf donderdag 16 juni om 12 uur tijdelijk open te stellen, zij het enkel voor lokaal verkeer. Dat zal dan over de onderlaag moeten rijden. Op die manier blijft de bereikbaarheid voor de bewoners van Dessel en Retie gegarandeerd en komen zij niet vast te zitten in de karavaan van festivalgangers die vanaf donderdag op gang komt. De weg blijft open tot maandag in de loop van de namiddag.

Als de weersomstandigheden meezitten zal de aannemer dinsdag starten met het asfalteren van de toplaag op de Turnhoutsebaan. Vervolgens worden nog de bermen langs de zijkant van de weg aangewerkt en de markeringen op de rijbaan aangebracht. Ten laatste op vrijdagavond 1 juli wordt de weg volledig opengesteld voor het verkeer.

De werkzaamheden aan de Turnhoutsebaan begonnen in september vorig jaar en duurden dus ruim 9 maanden. Ze hadden desastreuze gevolgen voor heel wat handelaars, waarvan een aantal de deuren sloot.