De Agfa-­plaatbelichter met de 4 zaakvoerders Erik, Filip, Davy en Pascal Matthys.

De Agfa-­plaatbelichter met de 4 zaakvoerders Erik, Filip, Davy en Pascal Matthys.

De Turnhoutse drukkerij Grafische Groep Matthys heeft ter waarde van 200.000 euro geïnvesteerd in een AGFA-plaatbelichter. Die levert een jaarlijkse besparing op van 50.000 liter water en 2.000 liter chemische producten. Op jaarbasis wordt het drinkwaterverbruik herleid tot 100 liter en de totale chemicaliën vervangen door 100 liter PH7 Neutrale Gom, waarbijook de aan- en afvoer van chemische producten tot een minimum wordt herleid. Voor het Kempense familiebedrijf is dit een nieuwe stap om de bijzondere producties met ‘inline cold foil’ ecologischer ter produceren.

Grafische Groep Matthys is sinds 2008 gespecialiseerd in bijzondere luxe grafische producties met de koudfoliedruktechniek. Dat gaat van boek- en magazinecovers tot wenskaarten, luxe verpakkingen, uitzonderlijke bedrijfsbrochures, enz. Het Turnhoutse bedrijf heeft klanten in België, Nederland, Frankrijk en uitlopers naar andere landen.

Cirkel rond
Pascal Matthys, mede-eigenaar en operationeel verantwoordelijke voor de productie, onderstreept het belang dat de klanten in binnen- en buitenland hechten aan milieuvriendelijke oplossingen. “De koudfoliedruktechniek is op milieuvlak een vaste waarde geworden als één van de milieuvriendelijkste grafische oplossingen voor bijzondere luxe vouwkartonnage-verpakkingen en grafische producties. We werken intern uitsluitend met vegetale inkten en lakken op waterbasis met papier, gecombineerd met papier en karton uit streng gecontroleerde producties. Voeg daar de groene stroomvoorziening aan toe en we maken met de chemieloze plaatsbelichter de cirkel mooi rond.

Het familiebedrijf wordt geleid door de derde generatie, nl. de broers Pascal, Erik, Filip en Davy Matthys en stelt 26 mensen tewerk.