Links Vincent & Stefan Rechts Pascal & ErikDe Turnhoutse drukkerij Grafische Groep Matthys heeft op de vakbeurs DRUPA in Düsseldorf (D) een belangrijke investering aangekondigd. Het gaat om de aankoop van de allereerste Vinfoil Optima. Die zal geplaatst worden op een nieuwe grootformaat drukpers. Voor het familiebedrijf is dit een nieuwe stap voor de producties die sinds 2008 in de vestiging in Turnhout worden gemaakt met de koudfolie druktechniek. De investering is goed voor ongeveer 2,2 miljoen euro.

De bijzondere koudfolie-unit is ontwikkeld door het ingenieursteam van Vincent van der Heijden, eigenaar van het Nederlandse Vinfoil in ’s Hertogenbosch. Ze maakt het mogelijk om in één enkele drukgang de drukvellen te voorzien van luxe-foliedetails. Daardoor wordt de techniek toegankelijker voor zeer grote producties voor luxe merken. De drukkerij richt zich vooral tot grafische ontwerpers en reclamebureaus, uitgeverijen van boeken, magazines en wenskaarten, alsook de luxemerken in o.a. de cosmetica- en automobielbranche. Tot slot werkt ze ook voor tientallen grafische collega-drukkerijen die een deel van hun productie voor deze speciale techniek uitbesteden.

4 broers
Het Kempense familiebedrijf Grafische Groep Matthys wordt geleid door de derde generatie, namelijk door de broers Pascal, Erik, Filip en Davy Matthys. Ze telt momenteel 26 werknemers. Met honderden klanten in België, Nederland, Frankrijk en uitlopers naar andere landen is Grafische Groep Matthys een vaste waarde geworden in het segment van hoogwaardig drukwerk en verpakkingen.