8 bedrijven uit de grafische sector, GO! Talentenschool Turnhout en de VDAB hebben in aanwezigheid van Vlaams minister van Werk Kris Peeters My Future in Printing voorgesteld. Met die campagne willen ze inhoudelijk samenwerken en de grafische sector promoten bij jongeren.

Volgens Saskia Michielsen, directeur van GO! Talentenschool Turnhout, zijn de grafische bedrijven uit de omgeving van Turnhout meer dan ooit op zoek naar gedreven jongeren. De vraag naar stageplaatsen, werkplekleren en zelfs jobinvullingen stijgt. De sector kampt echter met een stoffig imago.

Inhoudelijk samenwerken
Om daar iets aan te doen, hebben 8 bedrijven, de school, de VDAB, het Vlaams Innovatiecentrum voor Grafische Communicatie (VIGC) en sectorfonds Grafoc de handen in elkaar geslagen. Vertegenwoordigers van school, VDAB, Solidus Solutions, Grafix, Impressa, Autajon Labels, Koninklijke Drukkerij De Jong, Group Joos, Grafische groep Matthijs en Drukkerij Daneels tekenden vandaag een samenwerkingsconvenant.

“We zullen inhoudelijk samenwerken om duaal leren en de nieuwe leerplannen af te stemmen op de noden van zowel onderwijs als ondernemingen”, legt Saskia Michielsen uit. “Daarnaast willen we met de campagne jongeren wijzen op de innovatieve ontwikkelingen in de sector en de boeiende carrièremogelijkheden.”

Een andere ambitie is om het leerlingenaantal in de grafische afdeling van de Talentenschool te verdubbelen, zodat de vacatures in de regio vlotter ingevuld geraken. My Future in Printing loopt 3 jaar.