Grafilux Printing ontvangt label „erkend printmedia stagebedrijf”

Grafilux labelGrafilux Printing uit Turnhout ontvangt het label ‚erkend printmedia stagebedijf’,  een Q-label van Grafoc.be. Om het certificaat in handen te krijgen moet een bedrijf aan 11 criteria voldoen.

Grafilux Printing werkt al ruim 15 jaar samen met verschillende scholen uit Turnhout  en het opleidingscentrum van VDAB om jongeren en langdurig werklozen op te leiden via stages.

„Wij hebben opleidingsplannen voor de afdelingen  prepress, drukken en drukafwerking”, aldus stagementor Danny Bosmans.

„Een goede voorbereiding en begeleiding, tijd, ruimte en middelen zijn noodzakelijk voor een goed verloop van de stage.  En uiteraard moet de stagiair alle vertrouwen krijgen  om van zijn stage een leerrijke ervaring te maken met het oog op tewerkstelling. Daar draait het ten slotte om, met enkel een keerborstel in de hand  leer je geen vak. Neen, bij ons komt elk facet aan bod, zo leert de stagiair in een concrete arbeidssituatie rekening te houden met de factoren tijd, tempo, veiligheid, efficiëntie, productiviteit en kwaliteitszorg”, vervolledigt Hilde Lanslots, mentor en preventieadviseur bij Grafilux Printing.

„De stagiair moet betrokken worden bij het productieproces en moet zelf opdrachten kunnen uitvoeren die zo goed mogelijk aansluiten bij de opleiding die de stagiair volgt. Goede en eerlijke feedback over de competenties tijdens de stage geven de stagiair een betere kijk op zijn of haar kwaliteiten, zowel wat betreft kennis, vaardigheden als attitude. Omwille van de kwaliteit van de stages beperken wij ons echter maar tot 6  stageplaatsen per jaar. En die zijn altijd vlug ingevuld.”