“Graag meegewerkt aan grootste Lottotrekking”

foto: Eddy Meulemans

foto: Eddy Meulemans

Mermans Beton uit Arendonk heeft afgelopen weekend meegewerkt aan een stunt waar nog lang over zal worden nagepraat. Een vereniging uit Schoonbroek, een gehucht van Retie, organiseerde de grootste Lottotrekking van het land. De winnende ballen rolden uit een heuse betonmixer. “Onbetaalbare reclame”, lacht Jef Van Baelen, zaakvoerder van Mermans Beton.

Schoonbroek Leeft is een organisatie van oud-Chiroleiders die jaarlijks in mei een kermis organiseren. Tussendoor pakken ze nog wel eens uit met een of andere stunt. Zo ook afgelopen weekend. Weken voordien al hadden ze de inwoners van het gehucht warm gemaakt via een filmpje op YouTube en formulieren in lokale winkels voor een megagrote loterij. Zaterdag verscheen dan een grote betonmixer in de straten en werden de inwoners opgeroepen mee naar het kerkplein te komen voor de bijzondere Lottotrekking.

“Die mensen zijn eigenlijk gewoon komen vragen of we wilden meewerken”, legt Jef Van Baelen uit. “Ik heb iemand in dienst die van Schoonbroek afkomstig is en ook in het labo werkt iemand die veel in Schoonbroek komt. We hebben dat eerst op het bedrijf getest, met verschillende soorten ballen. En dat werkte. Nadien zijn ze met nieuwe ballen komen aanzetten en toen lukte het niet meer, waarna we een andere vrachtwagen moesten nemen. Ook ben ik een chauffeur gaan zoeken om er mee naar Schoonbroek te rijden.”

Sympathiek initiatief
Het Arendonkse bedrijf werkte met plezier mee aan deze bijzondere stunt. “Hoe kan je nog op een betere manier reclame maken”, zegt de bedrijfsleider. “Het is een sympathiek initiatief en het brengt de dorpsgemeenschap dichter bij mekaar. Daar werken we graag aan mee.”

Mermans Beton heeft 14 betonmixers op de baan, waarvan 1 pompwagen, en 21 mensen in dienst. Jaarlijks wordt er 80.000 kubieke meter beton geproduceerd die in een straal van 40 km rond Arendonk wordt getransporteerd, zowel in België als Nederland.