GR technics lanceert nieuwe cameramast op vakbeurs

gr technicsOp de vakbeurs InfraTech in Ahoy in Rotterdam heeft GR technics uit Beerse vorige week zijn nieuwe bewakingscameraconcept X-eye voorgesteld. Het gaat om een verplaatsbare mast met camera die vooral dient om bouwwerven te beveiligen. “Onze ontwikkeling trok meteen de aandacht van de vele bezoekers die zich duidelijk zorgen maken over de veiligheid en het stijgend aantal diefstallen op hun werf”, zegt zaakvoerder Gunter Roefs.

De X-eye is een all-in-one pakket met een geïntegreerd softwaresysteem dat rechtstreeks bestemd is voor de eindklant. Die heeft daarmee de mogelijkheid om zijn werf van op afstand te monitoren maar hij kan zich ook aansluiten bij een meldkamer van een erkende organisatie. De nieuwe cameramast is ontworpen om snel en makkelijk te kunnen plaatsen en verplaatsen. “We hebben een goede beurs gehad”, weet Gunter Roefs. “Voor toonaangevende bouwfirma’s mogen we offertes maken.”

Marktleider in Benelux
GR technics gaat zijn tiende jaar in en is specialist en ondertussen ook marktleider in het produceren van mobiele camera- en lichtmasten en alle werfverlichting in de Benelux en in verschillende Europese landen. Deze worden voornamelijk ingezet op bouwwerven, industrie, festivals, evenementen en sportmanifestaties. Tot nu toe produceerde het bedrijf voornamelijk voor toonaangevende bewakingsfirma’s en leverde het aan de beveiligingssector alsook aan bekende verhuurbedrijven in materieel, die de camera- en lichtmasten verder verhuren aan de eindklant.

Recent is een medewerker aangeworven die zich gaat focussen op de Duitse markt. “Daar is nog veel te beveiligen op het gebied van tijdelijke camerabewaking”, besluit Gunter Roefs.