De gemeente Merksplas en Kempens Landschap gaan in zee met GR events group uit Beerse als medebeheerder van de Landloperskapel en de Open Hooischuren op Merkplas-Kolonie. Het bedrijf van Gunter Roefs zal samen met de 2 partijen de site verder ontwikkelen tot een aantrekkelijk locatie voor events en feesten.

De gemeente Merksplas, eigenaar en beheerder van de Landloperskapel en de Open Hooischuren, ervaart een grote interesse voor unieke locaties in de regio en optimaliseert daarom haar dienstverlening in Merksplas-Kolonie.

In de toekomst is GR events group het eerste aanspreekpunt voor reservaties, plaatsbezoeken, sleutelbeheer en praktische vragen allerhande. “Het bedrijf heeft al 15 jaar ervaring in het organiseren van events, is vertrouwd met Merksplas-Kolonie en is daarom onze geschikte partner”, aldus de beheerders van het domein.

Richting bedrijven
Zowel bedrijven, lokale verenigingen als particulieren vonden in het verleden al de weg naar het domein. Onder andere de 30plus-feesten, de Dag en Nacht van de Spetsers, de Paasrommelmarkt, Move(d) to Help vinden er plaats, naast vele ruitertornooien en eventings. “We mikken verder vooral op bedrijven, voor teambuildings en bedrijfsfeesten”, vertelt Gunter Roefs. “We zullen hen volledig ontzorgen op het gebied van licht, geluid, catering, decoratie. De kapel is een heel aantrekkelijke locatie. Er komen bijna dagelijks aanvragen binnen.”

Met de kandidatuur voor erkenning tot Werelderfgoed lonken zelfs internationale partners naar Merksplas-Kolonie. In samenspraak met Kempens Landschap zal de gemeente Merksplas dan ook blijvend waken over de agenda van het domein. “Deze dienstverlening en de bijhorende opvolging, vaak op maat van de klant, vraagt een grote inzet. Vandaar de keuze voor een medebeheerder, GR events group.”