Vrijdag 22 september viert ZKW – de vroegere ZuidKempische Werkplaatsen – feest. Het maatwerkbedrijf uit Herentals bestaat 50 jaar en viert de gouden verjaardag met speeches, bezoeken aan de productieafdelingen en een receptie voor genodigden.

“Verpakken en conditioneren van producten zijn onze hoofdactiviteiten”, vertelt commercieel verantwoordelijke Dirk Mertens. “Flexibiliteit is ons handelsmerk en daarom overleggen we permanent met onze klanten. We investeren in innovatieve technologieën. We groeien sterk in sleeven maar ook ons meer traditioneel aanbod van cellofaneren, flowpacken, krimpen, in- en ompakken, etiketteren, het bouwen van display’s en andere montagewerken blijven het goed doen.”

“Wat ons bijzonder maakt, is dat wij voor dit werk beroep doen op mensen met een arbeidshandicap, die zowel fysiek als mentaal kan zijn”, vult algemeen directeur Wim Dewindt aan. “Ervaren begeleiders ondersteunen hen op de werkvloer. Het valt op dat onze mensen hun werk graag en plichtsbewust uitvoeren.”

Eigenwaarde verhogen
Bij het bedrijf werken 200 mensen. Voor de meesten is een job in de reguliere arbeidsmarkt te hoog gegrepen. “Het hebben van werk maakt mensen sterker en verhoogt hun eigenwaarde”, aldus nog Wim Dewindt. “Het leidt tot financiële zelfstandigheid en stelt hen bovendien in staat om volwaardig deel te nemen aan onze maatschappij. nobele doel van inclusie meer dan waard. Iedereen heeft zijn mond vol over Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Wij brengen het mee in de praktijk.”

Grote namen uit onder meer de cosmetica, de voedingssector en de non-food zijn klant, zo ook tal van KMO’s zijn klant bij ZKW.