Intratuin Olen is dubbel in de prijzen gevallen bij de uitreiking van de Garden Centre Awards vrijdagavond in Grimbergen. Bij de Vlaamse tuincentra groter dan 6.000m2 won het bedrijf de gouden award. Daarnaast was er een lifetime achievement award voor Vic Mertens, de oprichter van het Olense tuincentrum.

De Garden Centre Awards zijn een initiatief van de vzw Belgische Tuincentra Vereniging, die dit jaar 20 jaar bestaat. Ze waren aan hun 4de editie toe. Er konden prijzen worden gewonnen in 3 categorieën. Alle 28 deelnemende tuincentra uit Vlaanderen en Wallonië werden gescreend op het vlak van hun totale aanbod van e-marketing en ze kregen het bezoek van een vakjury en een professionele mystery shopper.

Klant verleiden
Namens de jury roemde Jos Duijts laureaat Intratuin Olen. “Het bedrijf heeft de sleutel om de klant te verleiden, ondanks dat de aanrijroute niet ideaal is en ondanks dat het winkelen in 2-3 panden gebeurt. Het maakt eigenlijk niet uit, aanzicht pand is prachtig, de route is een processie van verleiding met duidelijke voorbeelden, concepten en kwaliteitsproducten. Op de afdeling BBQ en tuinmeubelen vind je als klant ongedwongen de folders die je nodig hebt om voor zo’n grote aankoop je keuze te maken, ook voor de horeca veel lof. De keuze in sfeer maar vooral groen doet je als klant goed. Ondersteund door de folder en door uiterst vriendelijke medewerkers is Olen een verdiende awardwinnaar.”

In de andere categorieën waren er hoofdprijzen voor tuincentrum Tournesols in Chatelineau (Wallonië) en tuincentrum Goessens uit Aaigem.