Good Design Award voor armband Leo Aerts

Inside Out van Leo AertsDe zilveren armband Inside-Out van Leo Aerts werd bekroond met de Good Design Award. Het is al de zevende keer dat Leo Aerts deze prestigieuze erkenning in de wacht sleept.

De armband Inside-Out, die pas vanaf volgend najaar te koop is, werd geprezen voor het “schitterend” vertalen van een eenvoudige vormgeving naar een rijkelijk juweel, gekoppeld aan een technisch hoogstaande detaillering.

Het concept voor de zilveren armband Inside-Out ontstond vanuit persoonlijke gesprekken met de Milanese zilversmid Gabriele De Vecchi die jaren ontwerpend onderzoek gedaan heeft rond zilver en reflectie. Zilveratelier De Vecchi werkte eerder al samen met Aerts. Momenteel wordt in Italië de laatste hand gelegd aan de gietmallen voor de armband zodat in de zomer de productie opgestart kan worden.

De Good Design Awards zijn een jaarlijkse bekroning van de beste ontwerpen volgen het prestigieuze Amerikaanse designmuseum The Chicago Athenaeum Museum of Architecture and Design in samenwerking met het European Centre for Architecture, Art, Design and Urban Studies. De labels worden sinds 1950 toegekend aan nieuwe gebruiksvoorwerpen uit Europa, Azië, Afrika en de beide Amerika’s.

Leo Aerts, interieurarchitect, designer en zaakvoerder van Alinea. Leo Aerts biedt al dertig jaar creatieve antwoorden op interieurvragen en werd voor zijn object- en meubelontwerpen meermaals bekroond, zoals o.a. de meermaals bekroonde schaal Caldafreddo, de zilveren UFO schalenset dat in 1997 bekroond werd met de prijs ‘Zilver voor het fin de siècle’ van de provincie Antwerpen en werd opgenomen in de permanente collectie van het zilvermuseum Sterckshof in Deurne. Op interieurvlak zijn o.a. de nieuwe onthaalruimte bij Voka-Kempen, de kantoren van bouwbedrijf Swinnen (Mol) en het BIP (Brussel) van zijn hand.