Foto: Hans Otten.

Foto: Hans Otten.

Na een tweede inbraak op goed een maand tijd en zwaar vandalisme neemt Golfclub Witbos in Noorderwijk maatregelen. De omheining met prikkeldraad wordt overal hersteld en er wordt ernstig overwogen om camerabewaking te installeren. De schade van de jongste inbraak wordt geraamd op 20.000 euro.

Dinsdagmorgen rond 3.30 gaat het inbraakalarm af en hoewel de security en politie snel ter plaatse zijn, was het onheil geschied. Onbekenden hadden een dure golfkar in brand gestoken. “Verder was er een raam in het clubhuis ingegooid en waren gaten in andere poorten gemaakt in een poging om die te openen”, somt commercieel verantwoordelijke Jan Caers op. “Ook rond het clubhuis waren nog kleinere vernielingen aangebracht. We schatten dat het vandalisme ons alles bij mekaar 20.000 euro kost.”

Op 10 april, de nacht na de start-to-golf, werd Golfclub Witbos ook al het slachtoffer van inbrekers. De club trekt door zijn afgelegen ligging duidelijk mensen aan met minder goede bedoelingen. Ook het feit dat ze deel uitmaakt van de consortiumbewaking op het industrieterrein van Herentals, schrikt daders niet af.

Camera’s
“We moeten nu snel maar ook toch weloverwogen bekijken wat we kunnen doen”, vertelt Jan Caers. “Het herstellen van de omheining sowieso en daarnaast hebben we rond het domein extra beplant waarmee we een dichte begroeiing moeten krijgen, wat het betreden moet bemoeilijken. Een stil en luid alarm is er en heeft zijn nut bewezen, maar nu kijken we toch naar camerabewaking. Op basis van beelden kunnen we dan mensen identificeren.”

De nieuwe inbraak staat de verdere werking van de golfclub niet in de weg. “Zaterdag tussen 13 en 18 uur is er bij ons een hockey-initiatie van een nieuwe hockeyclub in Herentals. De regio Geel-Herentals blijkt een blinde vlek voor de hockeysport en de club wil die leemte invullen.”