Het legendarische en meer dan 100 jaar oude café Den Thijs langs het kanaal Herentals-Bocholt in Geel Ten Aard is sinds gisteren weer open. De nieuwe uitbaters zijn Kris Van Tichelt en Sue Vandingenen. Horeca in Geel? Zij geloven er 100% in.

De bruine kroeg aan het water stond sinds midden februari leeg en over te nemen. Kris en Sue baatten tot begin juni café De Jachthoeve aan de Stelenseweg in Geel uit. “Toen we vernamen dat Den Thijs te huur stond, hebben we niet lang getwijfeld. We zien het als een nieuwe uitdaging en als een zaak met veel potentieel.”

Groot bierassortiment
Veel hebben de 2 niet veranderd aan het concept en het interieur. Enkel het meubilair binnen en buiten werd vervangen en hier en daar een likje verf aangebracht. “We blijven ons richten naar fietsers en wandelaars met een uitgebreid bierassortiment. Ook de kinderen blijven welkom en kunnen zich uitleven in de speeltuin. Op termijn, wellicht vanaf het najaar, willen we de kaart aanvullen met snacks en eenvoudige gerechten.”

Uitsterven
Het is de uitbaters niet ontgaan dat er op de markt in Geel de jongste tijd een aantal horecazaken failliet zijn gegaan. “Hoe dat komt? De hoge huurprijzen, de autovrije markt. Ik weet het ook niet”, zegt Kris Van Tichelt. “De markt lijkt wat aan het uitsterven. Van een café als Den Thijs kan je nog iets maken. We nemen alleszins het risico.”

Den Thijs is tijdens het seizoen dagelijks open vanaf 9 uur, behalve op donderdag. “Donderdag 6 juli uitzonderlijk wel”, geven de nieuwe uitbaters nog mee.