GMI group uit Oevel start met het aanbieden van videotrainingen. Ze doet dat via het eigen videokanaal op PlataanTV en wil daarmee softwaretoepassingen duidelijker maken.

“Leren via video staat heel dicht bij onze natuurlijke manier van leren”, zegt Willem Van Rooij, sales manager bij GMI group. “Van kinds af leren wij door te observeren. Je onthoudt 20 procent van wat je hoort, 30 procent van wat je ziet en maar liefst 70 procent van wat je tegelijkertijd hoort én ziet.”

De video’s handelen over het concreet hanteren van Microsoft-softwaretoepassingen die dagelijks binnen een bedrijf worden gebruikt. Zowel de ERP-oplossing Microsoft Dynamics NAV (ERP) als Dynamics CRM, maar ook SharePoint en PowerBI maken deel uit van het aanbod.

Op eigen tempo
“De videohandleidingen zijn in eerste instantie gericht op bestaande klanten van GMI group, maar in principe kan elke gebruiker van deze Microsoft-toepassingen hiermee aan de slag”, vertelt Willem Van Rooij. “De trainingen hebben dezelfde kwaliteit en inhoud als een fysieke cursus, maar bieden het voordeel dat je volledig op eigen tempo kan leren, waar en wanneer men wil.”

Naast Oevel heeft het software- en servicebedrijf vestigingen in Gent en Zaventem. Van daaruit worden 450 klanten in België en Nederland bediend. Plataan.TV opereert vanuit Hasselt en specialiseert zich in online en offline trainingen, met een focus op it- en bedrijfstoepassingen.