Glenn Verhoeven van Heidehoeveijs in Oostmalle is de beste Belgische ijsmaker jonger dan 30 jaar. Hij behaalde de titel tijdens de Gelato Festival Challenge in de Carpigiani Gelato University in Zandhoven. Verhoeven verraste de jury met popcornijs.

Voor de wedstrijd namen de beste Belgische ijsmakers het tegen mekaar op. Overwinnaar algemeen werd Mathieu Eyckmans van Oyya in Brugge, met op een derde plaats Kris Adriaensen van Kris N’Ice in Oostmalle. Ook de eerste prijs bij de jongeren ging met Glenn Verhoeven naar Oostmalle.

“We zijn 4 jaar geleden begonnen met hoeve-ijs”, vertelt Glenn Verhoeven (27 j.). We, dat is zijn schoonmoeder en Glenn zelf. “Mijn schoonmoeder runt de zaak tijdens de week en ik in het weekend”, verduidelijkt hij. Het landbouwbedrijf in Oostmalle telt 120 koeien en met die melk worden 24 smaken ijs geproduceerd.

Zoet en zout is goede combinatie
“Voor de wedstrijd draaide ik gewone ijs maar mengde daar popcorn door, zowel gezouten als gekarameliseerde omdat ik vind dat dat een goede combinatie geeft. Tegelijk is het verrassend omdat je dat niet meteen verwacht”, zegt de jongerenkampioen. “Ik heb er op voorhand mee geëxperimenteerd en aan verschillende mensen laten proeven en het ijs viel heel goed in de smaak.”

“Het is fantastisch dat ik heb gewonnen, temeer daar ik nog maar sinds een jaar ijs maak. Ik had me eigenlijk ingeschreven om ervaring op te doen. Momenteel werk ik als industrieel schoonmaker maar van beroep ben ik eigenlijk kok. Zodra onze ijszaak weer opengaat, ergens in maart wanneer het weer beter wordt, nemen we de popcornijs op in het assortiment.”

Door zijn overwinning in Zandhoven mag Glenn Verhoeven in 2019 naar het EK voor jongeren in Bologna.