0032 0478 391 327Glaswerken Vanheertum uit Turnhout installeerde het binnenglaswerk in de nieuwe hoofdzetel van glasproducent AGC Europe in Louvain-la-Neuve. “Met deze realisatie tonen we aan dat we naast de particuliere markt ook een uitstekende partner zijn in de projectmarkt”, zegt bedrijfsleider Steven Wagemans.

De nieuwe Europese hoofdzetel van AGC, wereldwijd de grootste glasfabrikant, moest een toonbeeld worden van de mogelijkheden die glas allemaal te bieden heeft. Glaswerken Vanheertum was dan ook trots toen het bedrijf, via hoofdaannemer Groep Van Roey uit Rijkevorsel, werd uitverkozen om alle glastoepassingen in het interieur voor zijn rekening te nemen. Steven Wagemans: “Om je een idee te geven: we installeerden 350 vierkante meter balustrade, glazen trapleuningen, spiegels en gelakt glas, schuifdeuren met zeefdruk, communication walls – dat is magnetisch gelakt glas waarop je kan schrijven zoals op een whiteboard en tegelijk magneten kan plaatsen – twee glazen liftkokers, enz. We deden op vijf maanden tijd de volledig inrichting.”

De werken werden uitgevoerd onder leiding van de gerenommeerde architect Phillippe Samyn en Partners uit Leuven. “De uitdaging bestond erin om het hele gamma van AGC aan bod te laten komen”, aldus Wagemans. “De nieuwbouw betekent zowel voor hen als voor ons een bijzonder mooi visitekaartje en uiteraard ook voor hoofdaannemer Van Roey, met wie de samenwerking zeer vlot verliep.”

“Het project was technisch een grote uitdaging en we hebben er als bedrijf  onze grenzen mee verlegd. We bewezen dat we een goede partner zijn voor dit soort opdrachten”, besluit Steven Wagemans. Glaswerken Vanheertum maakt samen met het aannemingsbedrijf Huybregts-Reynders en Versanico deel uit van de Groep-Versmissen.