Glacio/IJsboerke winnaar LON-award Voka Kempen Midden

SONY DSCGlacio/IJsboerke uit Beerse is door het bestuur van Voka Kempen Midden verkozen tot winnaar van de LON-award Voka Kempen Midden 2014. Dit nieuws is bekendgemaakt tijdens een bedrijfsbezoek bij IJsboerke in Kasterlee. Glacio/IJsboerke dingt hierdoor op vrijdag 13 juni mee naar de Prijs Ondernemen 2014.

Voka Kempen Midden is één van vijf Lokale Netwerken van Voka Kempen met bedrijven uit de regio Beerse, Kasterlee, Lille, Oud-Turnhout, Ravels, Turnhout en Vosselaar. Het was ondervoorzitter Pat Van Roey die tijdens het bedrijfsbezoek bij IJsboerke de primeur aan de aanwezigen mocht meedelen. “Glacio/IJsboerke is zoals iedereen weet een producent van ijs en ijspralines”, zegt Van Roey. “Glacio staat voor een verhaal van groei, maar vooral ook van financiële stabiliteit. Het bedrijf is daarnaast ook goed voor indrukwekkende innovaties en ontwikkelingen in eigen beheer. En wat we zeker niet mogen vergeten: zonder Glacio en zaakvoerders Peter Janssen en Werner Van Springel en hun knap en inspirerend ondernemerschap zou IJsboerke – toch een Kempens monument – vandaag niet meer bestaan.”

“Deze erkenning is enorm belangrijk voor onze hele ploeg”, vertellen Peter Janssen en Werner Van Springel. “Samen hebben we het voorbije jaar heel wat belangrijke en ook moeilijke stappen moeten nemen. We konden deze uitdagingen alleen maar zo succesvol aangaan dankzij ons team van goede medewerkers. Deze award is dan ook in de eerste plaats voor hen.”

De LON-awards van Voka Kempen gaan naar ondernemingen die al jarenlang onafgebroken bijdragen aan de welvaart en het welzijn van onze regio. Vaste waarden, bedrijven die op en top Kempens ondernemerschap uitstralen. “Het zijn de LON-besturen zelf die een short-list opstellen van bedrijven uit hun regio die aan deze voorwaarden voldoen”, legt Jan Hendrickx, algemeen directeur van Voka Kempen uit. “Het zijn dus de ondernemers zelf die nomineren. Uit deze short-list van ondernemingen kiest onze professionele jury dan de winnaar van de LON-award. In juni zal duidelijk worden welk van deze vijf mooie bedrijven bekroond zal worden met de Prijs Ondernemen 2014.”