Glacio trakteert met frietjes, Multimedium met hamburgers

dag van de collegaVandaag 20 juni is het Dag van de Collega, een initiatief van DiamantFun (Turnhout). Dag van de Collega wordt dit jaar voor de tweede keer georganiseerd en roept op om elke werkende Belg op een of andere manier de gezelligste werkdag te bezorgen.

Waarom een Dag voor de Collega? „Elke dag staan miljoenen mensen vroeg op. Ze trotseren weer en files en werken heel de dag hard om onze economie te doen draaien. Wij vinden dat ze wat fun verdienen!” aldus Anne-Marie Anthonis van DiamantFun.

Voor DiAmant FUN is deze Dag van de Collega het ultieme samenwerkingsmoment van het jaar: “Dit initiatief kan enkel slagen als elke werkende Belg een bijdrage levert. We hebben uiteraard het enthousiasme van de deelnemers nodig, maar ook onze sponsors, met “Koetjesreep” aan top,  zijn we enorm dankbaar. De Dag van de Collega is dan ook het summum van samenwerking tussen werkende Belgen, ongeacht de functie die ze uitoefenen!”

De organisatie voorziet op 20 juni een extra gezellige lunchpauze met een ouderwetse tombola. Elke werkende Belg kan zijn initiatief kenbaar maken via de site www.dagvandecollega.be en maakt hierdoor kans op talloze leuke prijzen met als koploper een weekend lang ‘rondcruisen’ in een Mini Cooper.

Het initiatief krijgt alvast heel wat navolging. Een greep uit de acties in de Kempen:

  • Lies Michiels van Dolfijn/Scholengroep Kempen trakteert haar collega’s op gemarineerde aardbeien met een glaasje cava, om de dag goed te beginnen.
  • Bij Glacio/IJsboerke trakteren Werner Van Springel en Peter Janssen op frietjes. Niet alleen omdat het Dag van de Collega is, maar ook omdat beide heerschappen dit jaar een nieuwe voordeur kregen en omdat het bedrijf de Prijs Ondernemen net in de wacht mocht slepen.
  • Bij Belgian Chocolate Group verwacht men ook acties, al is dat bij het publiceren van dit artikel nog niet duidelijk welke initiatieven de collega’s zullen ondernemen om hun werkende medemens te verrassen. Koetjesreep, een van de producten van de Belgian Chocolate Group, is trouwens sponsor van de Dag van de Collega. “Ons bedrijf koestert veel sympathie voor het initiatief”, vertelt Kurt Kessels, commercieel verantwoordelijke voor Koetjesreep. “Ons product doet het erg goed de voorbije twee jaar, misschien net omdat we het op een andere manier in de kijker zetten. Dit jaar leveren we een financiële bijdrage. Vorig jaar waren we ook al sponsor met Koetjesrepen in de goodybag.”
  • Ook Totaalgarage Citroën uit Hoogstraten doet mee, maar wilde onze redactie niets vertellen, alleen dat Chantal Stoffelen zeker dankbare collega’s zal hebben. We zijn benieuwd, wie laat ons iets weten?
  • De collega’s op de Rozenberg SO in Mol mogen zich volgens onze welingelichte bron ook aan een verrassing verwachten.
  • Sascha Melis zal haar collega’s bij Carrefour Turnhout in de watten leggen.
  • Wim Van de Mierop van Multimedium in Hoogstraten zal verse hamburgers bakken voor zijn collega’s, daar wordt het dus een Hamburger Friday.