Glacio en Cartamundi kunnen weer in de prijzen vallen

bruyninckxKMO’s krijgen veel te weinig aandacht van de overheid en van de media. Dat vindt ook Freddy Michiels, de hoofdredacteur van het maandblad KMO-insider. Michiels vatte daarom de idee op om elk jaar de Nacht van de KMO te organiseren. Hij wil er verdienstelijke ondernemers in het zonnetje zetten.

Nu al staat vast dat Eddy Bruyninckx, de grote baas van de haven van Antwerpen  de KMO carrièreprijs 2013 overhandigd krijgt. Bruyninckx wordt daarmee geloofd voor de aandacht die hij besteedt aan de KMO’s in hun relatie tot het havengebeuren.

Maar er zijn nog andere categorieën waarin prijzen toegekend worden. Zo is er de Uitspraak van 2012, de idee van 2012, het meest belovende bedrijf van 2012, het meest belovende exportbedrijf van 2012 en het vastgoedproject van 2012.

Twee Kempense bedrijven zijn ondertussen genomineerd in de categorie exportbedrijven: Glacio uit Beerse en Cartamundi uit Turnhout. Glacio is de ijsproducent die onlangs dagenlang het nieuws haalde in de discussie om de overname van IJsboerke.  Glacio exporteert anderzijds nagenoeg 90% van zijn productie. Cartamundi is de alom bekende kampioen van de spelkaarten.

Glacio en Cartamundi moeten het in hun reeks opnemen tegen Smart, de distributeur van kwalitatief hoogstaand speelgoed, de Confiserie Roodthooft met Mokatine en het chocoladebedrijf DelRey uit Antwerpen.

De Nacht van de KMO gaat door op vrijdag 22 maart e.k. in het Antwerpse hotel Hilton.