Gilis Opslag bokst tegen harde concurrentie op

gilisMet 35.000 vierkante meter aan opslagruimte heeft Gilis Opslag zich in Turnhout opgewerkt tot een van de toonaangevende logistieke bedrijven uit de brede omgeving. “Wij kunnen opslagorders tot 10 meter hoog aan”, zegt Kris Gilis. Het familiebedrijf werd opgestart in 1986.

Het familiebedrijf Gilis Opslag doet het uitstekend. De zes magazijnen zitten barstensvol. “Toch is het uitkijken”, zegt Kris Gilis. “In de zomer lopen enkele contracten af. We moeten voor follow-up zorgen. Dat is vandaag niet evident. Vooral niet omdat de druk op de prijzen onhoudbaar hoog is. De concurrentie is bikkelhard.”

Gilis Opslag doet niet enkel aan goederenopslag. De firma biedt ook orderpicking aan, herverpakking, lossen en laden, labeling en etikettering en beschikt zelfs over een koelcel. “Overigens stockeren wij enkel niet-gevaarlijke producten, geen chemicaliën dus”, zegt Veerle Van den Putte, de partner van Kris Gilis. Met 10 personeelsleden wordt in dit opzicht een omzet van 1,3 miljoen euro gerealiseerd.

Transport behoort niet tot de core business van het bedrijf. “Wij bieden onze klanten wel extra services aan in die zin dat wij met een apart bedrijf, Gilis East Logistic Systems vervoersmodaliteiten kunnen regelen buiten de Benelux. Binnen de Benelux doen we een beroep op de firma Top Line Distributie als vaste partner.