Begin volgend jaar opent transport- en logistiek bedrijf Gheys een nieuwe containerterminal langs het Albertkanaal. Die komt op de site in Beringen/Tessenderlo en terminaloperator BCTN zal instaan voor de exploitatie. Gheys beschikt al sinds 2007 over een inland containerterminal in Mol.

Momenteel behandelt BCTN in Meerhout zo’n 8.500 containers per jaar voor Gheys. De nieuwe terminal zal via het Albertkanaal voor een directe verbinding zorgen met de havens van Antwerpen, Zeebrugge en Rotterdam. De logistieke site van Gheys, meer dan 50 hectare groot, is gelegen op het industrieterrein Ravenshout vlak langs de E313 en biedt een directe ontsluiting via het water en het spoor.

“Zowel voor Gheys als BCTN staat duurzaamheid centraal in de bedrijfsvisie”, zegt Ronny Joos, CEO van Gheys. “We maken bijvoorbeeld al jaren gebruik van de binnenvaart en investeren voortdurend in de vergroening van onze vloot. Momenteel zijn we ook volop bezig 3 windmolens te bouwen in Beringen zodat we onze eigen energie duurzaam kunnen voorzien.”

Capaciteit van 50.000/jaar
De terminal zal in eerste instantie de verdere groei van de containeractiviteiten van Gheys ondersteunen. Tegen 2020 wordt een volume van meer dan 20.000 containers per jaar verwacht, meer dan een verdubbeling van het huidige volume. Op termijn zal de terminal met zijn capaciteit van ca. 50.000 containers naast de activiteit van Gheys ook volumes van derden behandelen. Operator BCTN zal die uitbreiding ondersteunen door een netwerk te vormen tussen de terminal en haar 7 andere terminals.