Zonwering- en rolluikenfabrikant Wilms uit Meerhout is vorig jaar een gezondheidscampagne voor zijn personeel gestart onder de titel Wilms Gezond. Met succes. “Na Nieuwjaar woonden 45 medewerkers een workshop rond dieet en gezonde voeding bij. Er zijn mensen die al 20 kilo zijn afgevallen en intussen beginnen ze hun collega’s te coachen”, zegt HR-verantwoordelijke Tina Ermgodts.

Het idee om te starten met een gezondheidsprogramma komt na een opleiding van het management rond burn-out. “Daar zijn we tot het besef gekomen dat burn-out maar een klein deel te maken heeft met werkgerelateerde zaken, maar evenzeer met een gezond leven”, vertelt Ermgodts.

Welzijn belangrijk
In oktober vorig jaar organiseerde het bedrijf een fietsactie voor de werknemers. Wie met de fiets naar het werk kwam, kreeg een lootje. “Op het einde van de maand hebben we prijzen uitgereikt. Omdat er zoveel mensen met de fiets waren gekomen, moesten we de prijzenpot flink uitbreiden”, aldus de HR-manager. In januari volgden de sessies met de diëtisten en die krijgen straks een vervolg. “We gaan in onze volgende Wilms Gazet de tips uit de workshops herhalen, want het thema leeft nog erg.” De komende maanden komen nog meer thema’s aan bod: beweging, time management en slaaphygiëne.

Waarom het bedrijf het gezondheidsthema zoveel aandacht geeft? “Het past binnen de filosofie van ons bedrijf. Het welzijn van onze medewerkers vinden we zeer belangrijk”, aldus de personeelsverantwoordelijke. “We willen met hen een lange-termijnrelatie aangaan.” Bij Wilms werken 145 mensen.