Drink water, zorg voor verse lucht, onderbreek lang stilzitten. Het zijn maar enkele tips die ervoor zorgen dat je gezonder en dus efficiënter gaat vergaderen. Het Lokaal Gezondheidsoverleg (Logo) Kempen uit Turnhout heeft nu een box beschikbaar die je als Kempens bedrijf gratis kunt bestellen.

De box ‘Gezond vergaderen’ bevat praktische materialen en haalbare ideeën om overlegmomenten net dat tikkeltje gezonder te maken. Denk aan checklists, bladwijzers, tafelstaanders en stickers die focussen op gezondheidsthema’s.

Om bijvoorbeeld het rechtstaan te bevorderen, kan je een brainstormsessie organiseren met post-its die je ergens moet opplakken of afspreken dat iemand die het woord neemt, rechtstaat. De efficiëntie verhogen doe je door op voorhand een einduur af te spreken en goed de agenda te bepalen. En waarom eens niet een wandelvergadering organiseren. Zo kom je makkelijker aan die magische 10.000 stappen per dag.

Beter in je vel
“Gezond vergaderen is meer dan een stuk fruit aanbieden of even rechtstaan tijdens de pauze”, weten ze bij Logo Kempen. “Gezonde medewerkers presteren goed en voelen zich beter in hun vel. Het gevolg is een verhoogde productiviteit en minder ziekteverzuim.”

Interesse in een gratis Gezonde Vergaderbox? Die kan je aanvragen via info@logokempen.be, zolang de voorraad strekt. Logo Kempen houdt zich trouwens beschikbaar voor extra ondersteuning en begeleiding bij het uitbouwen van een gezonde vergadercultuur.