Drie studenten verfijnen strategie Geysen H.O.

Geysen HO studentenDrie studenten Toegepaste Economische Wetenschappen  van de Universiteit Antwerpen namen samen met hun professor de bedrijfsstrategie onder de loep nemen van Geysen H.O. uit Oevel. “Van mij mogen ze blijven.” horen we bij een zeer tevreden zaakvoerder Alex Geysen.

Alexander Van Sanden, Jasper Coopman en Wim Meeus zijn van opleiding allen ingenieur, maar volgden samen nog een aanvullende master in organisatie en management. Ze mochten in het kader van hun afstudeerproject Geysen H.O gedurende zes maanden doorlichten.

“Ook voor succesvolle en gesettelde ondernemingen is het nuttig om af en toe eens stil te staan bij de lange-termijnvisie. De marktomstandigheden veranderen immers voortdurend. Het management voelt natuurlijk meestal zelf wel aan waar de markt naar toe gaat en wat er niet juist zit. Maar toch biedt een academisch onderbouwde en vooral frisse kijk op de zaken steeds een meerwaarde” horen we bij professor Hans Verboven, die het project begeleidde.

Zaakvoerder Alex Geysen is bijzonder tevreden. “Ons management heeft veel tijd in de studenten gestoken en hen alles bezorgd wat ze nodig hadden. We hebben ze ook met al onze grote klanten laten spreken. Ze hebben uiteindelijk een schitterende analyse gegeven van de uitdagingen die de toekomst stelt en bovendien een lijst van aandachtspunten.”

Mede door deze aandachtspunten, voorziet Geysen in haar strategie voor 2020 een regionale verankering gecombineerd met een geografische uitbereiding. Het bedrijf besliste ondertussen om tegen einde maart een tweede kantoor te openen in Sint-Niklaas en ook op het vlak van marketing gaat het bedrijf op zeer korte termijn al wijzigingen doorvoeren. Een eerste exponent daarvan is deelname aan de Maintenance Beurs in het Bouwcentrum te Antwerpen einde maart. Het bedrijf zal ook andere beleidsaanbevelingen van de studenten in de praktijk omzetten.

Geysen H.O. is een familiebedrijf en al 23 jaar gespecialiseerd in industrieel onderhoud en machinebouw. Een team van 100 professionals biedt een volledige service, van ontwerp tot machinebouw, van installatie tot onderhoud en dit zowel op mechanisch, elektrisch, hydraulisch als op pneumatisch vlak.  Het bedrijf is thuis in verschillende takken van de industrie: de voedingsnijverheid, de farma, de chemie, de autosector, energiebedrijven, de metaalbouw en de recyclagesector. Geysen H.O. noteert een omzetcijfer tussen de 7 en de 8 miljoen euro.