Gevel met X-elementen van Artesis Hogeschool Antwerpen van Arendonkse makelij

Artesis-B&R kopieVerheyen Beton uit Arendonk speelde een belangrijke rol bij de bouw van de nieuwe campus van Artesis Hogeschool aan het Antwerpse Park Spoor Noord. Het gebouw is een bouwtechnologisch hoogstandje met o.a. een bijzondere gevel volledig in architectonisch beton. Bij de bouw zijn de aannemers Interbuild en Willemen betrokken.Verheyen Beton stond in voor het technische concept van de gevel en deed de berekeningen voor de stabiliteit en het opvangen van de trekkrachten. Daarnaast fabriceert het de kruisvormige gevelelementen die kenmerkend zijn voor het gebouw. De grote betonnen X-en, zijn boven en onder afgeboord met dekstenen, banden en balken allemaal in architectonisch beton, ook door het Arendonkse bedrijf gefabriceerd.

De nieuwe campus zal plaats bieden aan 3500 studenten uit de professionele bacheloropleidingen bedrijfskunde, gezondheidszorg, technologie, leraren- opleiding en sociaal werk.

Verheyen Beton is een prefabbedrijf binnen de B&R Bouwgroep in Arendonk en gespecialiseerd in architectonisch beton. De B&R Bouwgroep bundelt diverse disciplines binnen haar verschillende entiteiten. De groep bevat meerdere algemene bouwondernemingen, een firma gespecialiseerd in renovatie en een bouwfirma gespecialiseerd in lage-energiewoningen. Daarnaast omvat de bouwgroep gespecialiseerde bedrijven in nichemarkten zoals elektriciteit, beton, sanitair, en wegeninfrastructuur. Ook enkele ondersteunende bedrijven zoals een eigen studiebureau en een logistiek center behoren tot de holding. Elke firma binnen B&R Bouwgroep werkt los van elkaar voor externe opdrachtgevers, maar de kracht van de bouwgroep zijn de synergiën en de diversiteit.

Ondanks de crisis kent de groep een gestage en duurzame groei. Ook 2014 belooft nu al een succesvol jaar te worden. B & R Bouwgroep stelt meer dan 550 mensen te werk over vier locaties heen: in Arendonk, Tessenderlo, Aalst en Antwerpen. De hoofdzetel en het merendeel van de verschillende entiteiten zijn gevestigd in Arendonk. De groep is vooral actief in Vlaanderen, maar ook in Wallonië, en, afhankelijk van de entiteit, zelfs daarbuiten.