Gesbo bouwt vier veranda's per dag

Ze houden er een hoog productietempo op na. Bij Gesbo in Balen produceren ze tot vier veranda’s of oranjeries per dag. De firma heeft een internationale reputatie. De installaties worden zelfs uitgevoerd naar Oostenrijk en Duitsland.

Ludo Van Gestel en zijn collega Chris Boeren zitten zo’n 30 jaar in de business. Het gaat vrij goed. Ondanks de crisis. Gesbo is gegroeid uit de productie van ramen en deuren. Ze namen destijds een oude schrijnwerkerij over en concludeerden na verloop van jaren dat ze best ook verder konden doorstoten. Vandaag stellen ze met z’n tweeën liefst 50 man tewerk. Het productietempo is al die jaren onafgebroken gestegen. Tot vandaag vier veranda’s of oranjeries per dag.

De grote kracht van Gesbo: het feit dat de firma niet enkel een veranda of een oranjerie afzet maar indien nodig ook een totaal pakket kan aanbieden: van fundering en metselwerk tot elektriciteit, vloeren en verlichting. Nogal wat klanten kiezen meteen voor de full option. De firma uit Balen werkt overigens met duurzame houtsoorten zoals meranti of afzelia.

De productie-oppervlakte van Gesbo beslaat vandaag liefst 8.000 vierkante meter.